Cum sa alegem ferestrele termopan potrivite

In momentul in care construim o casa sau ne renovam locuinta, trebuie sa avem in vedere un aspect extrem de important, ferestrele. Acestea te ajuta sa ai un camin confortabil, sa economisesti la intretinere, sa ai parte de lumina naturala din plin si te protejeaza de zgomotul puternic al strazii.

Cand iei decizia de a achizitiona ferestre termopan, trebuie sa alegi in primul rand materialul de baza: lemn stratificat, aluminiu sau PVC. O fereastra trebuie sa fie mai mult decat un simplu geam, ea trebuie sa ofere o buna izolare termica, durabilitate si siguranta.

Durabilitatea

La fel ca orice alt produs pe care il achizitionam, si ferestrele au o durata de viata. Insa, spre deosebire de un televizor sau un aparat electric, ferestrele termopan nu se strica si apoi se arunca si nici nu se inlocuiesc odata la 1-2 ani. Ferestrele termopan se strica greu, iar atunci cand o fac, suruburile incep sa joace, fereastra se inchide si de deschide greu, sau chiar ramane blocata.

Toate aceste lucruri se pot intampla in timp, datorita unui profil din PVC ales necorespunzator. Tocmai din acest motiv avem nevoie de ferestre de calitate, realizate din profile de clasa A, care rezista mai mult timp in fata factorilor externi si in fata razelor solare.

Izolarea termica si fonica

Daca alegi sa achizitionezi ferestre eficiente energetic, care sa fie pozitionate adecvat, vei face o investitie care iti va mentine locuinta confortabila si linistita.

Sticla din compozitia geamului este recomandat sa fie de tip „float”(sticla de inalta calitate cu fete plan paralele, suprafata naturala si transparenta), pentru o claritate fara compromisuri, iar pentru o izolare termica sporita, foliile de geam este indicat sa fie Low-E.

Securitate si manevrabilitate

In cazul in care alegi ferestre termopan pvc ieftine si slab calitative, acestea iti vor oferi satisfactie si protectie doar pe termen scurt. In timp, costurile care pot aparea din cauza unor hoti sau a unor furtuni puternice pot fi mult mai mari decat economia realizata initial prin achizitionarea unor ferestre termopan slab calitative.

Este important de retinut faptul ca fereastra trebuie sa fie un sistem eficient de izolare termica, izolare fonica si protectie a caminului tau, raspunzand in acelasi timp oricarei nevoi si asteptari specifice.